Welkom bij GrieksWijnhuis.nl

Welkom

Drinkt u graag een Grieks wijntje? Bestel uw Griekse wijn snel op Griekswijnhuis.nl! Geniet van de Griekse rode wijnen of de mooie smaakvolle Griekse witte wijnen!

U zult het misschien niet gelijk denken maar Griekenland produceert al ruim duizend jaar wijn. Ook al is Griekenland nog geen beroemd wijnland zoals Frankrijk of Italië, wijnmaken ligt in de roots van de Grieken, de god Dionysos was dan ook de god van de wijn in de Griekse mythologie.

Inmiddels hebben beroemde wijnhuizen als Alpha Estate, Gerovassiliou, Boutari, de familie Lazaridi en Lafkiotis, een stevige naam in de wijnwereld gevestigd. Stuk voor stuk mooie wijnen uit Griekenland met een excentrieke smaak die onderscheidend is van de standaard wijnen die u mogelijk gewend bent.

Griekenland kent dan ook veel verschillende druivensoorten waar mee gewerkt kan worden. Een paar bekende zijn o.a. de Malagouzia, Xynomavro, Vilana, Assyrtiko, Moschofilero, Savatiano en de Agiorgitiko. Toch worden de Griekse wijnen niet meer alleen met hun eigen druiven soorten geproduceerd. Tegenwoordig worden meerdere internationale druiven gebruikt voor de productie van de Griekse wijnen, u kunt hier denken aan de bekende Syrah of Chardonnay. Beiden druiven vindt u terug in een aantal wijnen die Griekswijnhuis.nl aanbiedt.

Om de achterstand met beroemde wijnlanden uit Europa in te halen heeft de wijnbouw in Griekenland de laatste jaren een grote sprong vooruit gedaan. De hoeveelheid Griekse wijn die geproduceerd wordt is enorm gestegen en 10% daarvan is gecertificeerd met de V.Q.P.R.D. kwalificatie. Deze staat voor “kwaliteits wijn met gecontroleerde oorsprongsbenaming” wat de Europese wettige kwalificatie is voor eersteklas kwaliteits wijn!

Bent u nieuwsgierig naar de Griekse wijnen die wij aanbieden? Kijk dan eens rustig rond op onze site! Mocht u kennis willen maken met verschillende Griekse wijnen kijk dan eens bij onze wijnpakketten, deze zijn speciaal samengesteld om u te laten ervaren wat Griekenland te bieden heeft!

Meest gekocht

Gratis verzending

Gratis verzenden
vanaf € 95,-
(alleen NL)

Levertijd

Let op levertijd 2-4 werkdagen